Håndværkerholdet

Stort fokus på praktisk arbejde

Det praktiske arbejde er en stor del af Trabjerggårds koncept, hvad enten borgeren er visiteret til STU, afklarings/ressourceforløb, beskyttet beskæftigelse jf. SEL §103 eller aktivitets/samværstilbud jf. SEL §104.

Der er en lang række vedligeholdelsesopgaver, som dagligt skal løses i driften. Det kan f.eks. være malerarbejde, trækløvning, fliselægning, have- og anlægsarbejde samt diverse små reparationer.

Trabjerggård har aktuelt fire faglærer ansat på dette hold; en tømrer, en elektriker, en maskinarbejder og en murer, hvilket sikrer en høj håndværksmæssig faglighed og læring for borgerne. Håndværkerne ansporer desuden borgerne til at prøve nye ting, så der skabes læring, i forhold til at være fleksible og omstillingsparate. Arbejdet med vedligeholdelse og andre udendørs aktiviteter er med til, at borgeren, via egen indsats, får ejerskab til stedet og forståelse for arbejdets værd.

Trabjerggård vægter, at arbejdet giver mening for borgeren, som skal kunne se og forstå selve arbejdsprocessen fra A til B.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.