Hesteassisterede pædagogiske aktiviteter

På Trabjerggård Hestecenter tilbyder vi en lang række hesteassisterede pædagogiske aktiviteter i stalden og andre områder, som fokuserer på borgerens arbejde med heste, og dermed også på sig selv. I det daglige er der primært fokus på hestens røgt og pleje, hvor der lægges vægt på at skabe nærvær, tryghed og tillid til hestene.

Aktuelt råder vi blandt andet over fjordheste, islændere, oldeborger og ungheste i stalden, som danner rammen om vores hesteassisterede aktiviteter. Alle vores heste er rolige dyr, som dagligt miljøtrænes, og derfor er de specielt godt egnede til arbejdet med borgere med funktionsnedsættelser.

På Trabjerggård Hestecenter er arbejdet med hestene en helårsaktivitet. Derfor har vi et stort fokus på at kunne tilbyde de bedste faciliteter til både de varme sommerdage, våde efterårsdage og kolde vintre. I arbejdet med hestene har vi opmærksomhed på inddragelse af relevante læringselementer, der kan fremme den personlige udvikling på flere områder hos borgerne. Læringselementerne omfatter primært modet til at få nye udfordringer, at kunne indgå i et samarbejde, være fleksibel og tålmodig, samt tage ansvar for levende dyr og hinanden.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.