Køkkenlære

Lærdom om køkkenkunsten

På Trabjerggård har vi stort fokus på at lære borgerne, hvordan man administrerer husholdningen helt generelt. Det omfatter selve planlægningen, indkøbene og økonomien, afhængigt af hvilket funktionsniveau, borgeren befinder sig på.

Dette kan eksempelvis være generel læring om, hvordan man handler ind hensigtsmæssigt. Men vi stræber også efter at få skabt forståelse for råvarernes værdi og den næringsmæssige betydning for kroppens funktioner.

Gode og næringsrige måltider

Vi vægter de gode, sunde og næringsrige måltider højt. Derfor gør vi alt for at tilberede måltider, som er til gavn for både øjne og mave. Borgerne bliver også udfordret i forhold til at finde brugbare og relevante opskrifter, ligesom matematikken bliver implementeret, når mængderne i opskrifterne skal omregnes. For at styrke vores køkkenegenskaber har vi ansat en kok som faglærer.

På Trabjerggård inddrager vi ofte iPad’s i læringen, idet det er et let brugbart værktøj. Køkkenlæringen vil oftest foregå på små hold (en til to borgere), for at sikre den enkelte borgers forståelse for læringen. Derudover vil læringselementer som hygiejne, sikkerhed, præcision og improvisation være i fokus på køkkenlæringen. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.